Els alumnes de Vedruna Vilafranca i jo mateix com a professor de Labdoo hem realitzat nombroses xerrades, tallers, webinars i hem participat en diferents esdeveniments per a fer arribar el projecte Labdoo arreu.
Els alumnes de l'Optativa han organitzat la presentació dels darrers projectes que estem organitzant a l'Optativa. L'acte ha estat presidit per l'acalde de Vilafranca, la regidora de Joventut Montse Arroyo, Jordi Ros - Fundador del projecte, Ferran Garcia - Coordinador del projecte “Per un món més just fem Labdoo”, Sandra Oliver - Directora general Vedruna Vilafranca i Dolors Garcia - Presidenta Autisme amb Futur.
- Des de La Nau s'ha presentat el nou projecte #𝗡𝗮𝘂𝗗𝗼𝗼, el projecte Dona x Dana, el projecte traduccions del còmic Labdoo i finalment el còmic en pictogrames.
Finalment l'autor del còmic Cesc Alejandro i les creadores del còmic en pictogrames, Marina Reyes, Irene Castro i Paula Andrés han signat exemplars dels còmics al públic assistent.
Ha estat un acte on ha quedat palès novament el talent i el saber fer dels i les joves i l'impacte que pot tenir el treball en xarxa com el que s'impulsa des de Labdoo. L'acte ha estat organitzat conjuntament entre @labdoo_es , @vedrunavilafranca i @joventutvilafranca.
L'escola porta al fòrum el projecte Labdoo ja que el tema del curs s'adiu molt amb els valors que transmet.
Durant aquest curs el fòrum treballa la Salut Planetària En el moment d'emergència climàtica que estem patint, és important afrontar i treballar l'ecoangoixa cada cop més estesa i transformar-la en esperança activa, empoderant als alumnes com a agents actius del canvi, que identifiquin què cal canviar i es proposin accions concretes, i als docents que puguin identificar quins aprenentatges necessiten per capacitar-los per l'acció.
Realitzem un taller de Labdoo en anglès davant de representants institucionals de GIGA, UNICEF i empreses col·laboradores d'arreu d'Europa.
L'objectiu molt ambiciós és proporcionar connectivitat a internet a totes les escoles del planeta abans del 2030 (6 milions d'escoles),
En Ferran es va desplaçar a Oviedo arran d'una invitació de la "Red de Escuelas por la Circularidad" d'Astúries perquè expliqués, davant d'uns 300 docents, els secrets de l'èxit de l'optativa i el perquè està considerat un dels millors projectes escolars sobre economia circular, solidaritat i sostenibilitat.
La ponència va ser un èxit i algunes escoles asturianes ja s'han interessat per unir-se al projecte.
Podeu seguir tota la jornada aquí.
Draw my life per a la xarxa humanitària Labdoo creat per Antonella, Miquel i Júlia, estudiants de l'optativa de l'escola Vedruna Vilafranca amb l'objectiu de difondre el projecte per a tot el món amb una tècnica de càmera ràpida on els autors dibuixen il·lustracions en una pissarra mentre van explicant què és Labdoo i la seva història fent una crida a la participació.
Els alumnes de l'Optativa vam preparar un webinar per a la comunitat de voluntaris Labdoo, per a professors d'escoles interessades i també pel públic en general.
L'objectiu era donar a conèixer el procés de sanejament i sobretot el funcionament de l'optativa a l'escola i com realitzem la promoció del projecte.
Alumnes de l'optativa participen representant Labdoo en una fira virtual internacional iberoamericana dedicada a l'accessibilitat en el turisme per a millorar la vida de les persones.
Els nostres representants Josep, Èric, Cesc i Àlex parlen del nostre projecte, de l'economia circular i del cost zero mediambiental que aporta el treball que fem en xarxa.
Taller pràctic dels alumnes de l'optativa a alumnes de Cicle Formatiu d'Informàtica de l'institut Eugeni D'Ors de Vilafranca.
Ens desplacem al centre educatiu St Peters School de Barcelona on realitzem un el taller de sanejament a alumnes de 1r i 2n de Batxillerat.
L'objectiu de l'escola barcelonina era adquirir els coneixements necessaris per a convertir-se en nou hub de Labdoo.
Seguim promocionant el projecte i ens fan una crida des de l'escola Sagrada Família de Sabadell per a impartir una xerrada i una part pràctica a alumnes de 4t d'ESO.
Els alumnes ho fan molt bé i afegim una nova escola a la llista de centres que fan Labdoo.
Ens desplacem al centre cívic El Sortidor de Barcelona per a impartir una xerrada i taller pràctic sobre obsolescència i segona vida als portàtils organitzat per l'associació Adicae.
La rebuda va ser espectacular. Seguim promocionant el projecte arreu del territori.
JORNADA CHROMECAMP VEDRUNA AL CAIXA FORUM
Barcelona , març 2019
Els alumnes de l'optativa Labdoo presenten el projecte que fem a l'escola davant de nombrosos professors d'arreu de Catalunya juntament amb els projectes de les altres escoles Vedruna.
Vam estar convidats per a donar una conferència en anglès i després un taller pràctic durant el Congrés Mundial de Labdoo que es va celebrar a Barcelona.
Va ser un èxit i una gran experiència i segurament la més gran projecció de la nostra feina a escala internacional.
Vilanova i la Geltrú - Curs 16-17
L'objectiu era que les biblioteques es convertissin en hubs de recollida d'ordinadors en desús. Els alumnes de Vedruna Vilafranca ho van aconseguir!