Els premis i reconeixements han estat fonamentals per a la promoció del projecte i de l'Optativa Labdoo. La feina que han fet els alumnes s'ha vist recompensada sovint.
Premis a nivell català però també a nivell de tot l'Estat. Destaquen el 1r premi d'Aprenentatge i Servei sobre Cooperació i Desenvolupament al curs 2020-21 i de projecte consolidat al curs 2024-25; així com el premi Escoles Verdes 2024 amb una menció d'honor; també els alumnes han guanyat en un parell d'ocasions el 1r premi al millor reportatge sobre solidaritat de l'Associació de la Premsa Comarcal de Catalunya.
El projecte "Per un món més just fem Labdoo," desenvolupat per l’escola en el curs de 3r d’ESO, ha estat guardonat amb un dels premis més destacats d'Aprenentatge i Servei a nivell estatal: el Premi a la Consolidació i Impacte dels Projectes ApS mitjançant Aliances per a l'Assoliment d'Objectius.
Quatre alumnes de 3r i 4t d'ESO Nailah, Ada, Irene i Paula es van encarregar de crear un vídeo explicatiu i una memòria descriptiva del projecte, representant tot l’alumnat, professorat i voluntariat que han fet possible aquesta iniciativa.
En el procés d'avaluació, 101 persones expertes de tot l’Estat han valorat el projecte, destacant-ne la qualitat educativa i el seu impacte social i comunitari, mantingut de manera excel·lent al llarg del temps.
El premi s’entregarà en el marc del XVII Encuentro Estatal de Aprendizaje-Servicio 2024, que tindrà lloc el 13 de desembre al Palau de Congressos de Mérida, i també es retransmetrà en streaming.
Arribada al Palau de Congressos de Mérida
Moment dels agraïments pel premi rebut.
Video que fa un recorregut per la nostra història. Elaborat per les alumnes de Labdoo i presentat als premis aprenentatge i servei 2024
El projecte Labdoo, que duem a terme a l’escola, ha estat reconegut amb una menció honorífica per part de la Generalitat de Catalunya. Aquest premi vol posar en valor iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat impulsades per escoles que tenen el distintiu Escola Verda, que actualment són més de 800 centres.
En concret, el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha destacat l’important component de cooperació del projecte, així com la participació activa de l’alumnat i les famílies.
Durant el curs passat, tres alumnes de Vedruna Vilafranca, Maria, Victòria i Abril van presentar el projecte al Fòrum d’Escoles Verdes a Sitges. La proposta va despertar tant d’interès que va ser seleccionada per representar les nostres comarques als Premis Escoles Verdes.
L’acte d’entrega del guardó tindrà lloc el pròxim 3 de desembre, de 12 h a 14 h, a l’Escola Barcanova de Santa Perpètua de Mogoda. Hi assistirà una representació de la comunitat educativa del centre, així com membres i voluntaris del projecte Labdoo.
També hem guanyat el primer premi en aquest segon reportatge que enviavem a concurs.
En Nil, en Marc i en Teo de 3r d’ESO van guanyar el primer premi del concurs sobre solidaritat que convoca l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal.
Van ferun reportatge molt emotiu que explica l'especial relació que tenen amb els alumnes de l'escola de Louly Sindiane al Senegal a través de la ONG Camina Senegal. @caminasenegal
Bona part de l’import del premi ha anat destinat a comprar material escolar, taules i cadires pels “Tout petits” que són alumnes d’Infantil de l’escola de Senegal que fan classe amb condicions molt precáries.
L’entrega de premis va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el passat 31 de maig i l’acte, que va ser presentat per la periodista Candela Figueras, va comptar amb l’actuació musical dels Figa Flawas i la de Jordi Caps (mag guanyador del Got Talent Espanya 2022).
El treball guanyador "Quan la màgia existeix"
Vam guanyar la primera edició dels Premis de la Premsa Comarcal de Catalunya a la solidaritat, el qual reconeixia reportatges al voltant de la solidaritat fets per estudiants d’ESO de tot el país i en què es difonguin valors que ajudin a una convivència igualitària entre persones i col·lectius diversos.
Amb el títol “Un ordinador, un futur”, el Jan, la Mireia i l'Anna van explicar què significa el projecte Labdoo per als alumnes de l’escola vilafranquina.
Justament per aquest vincle, els alumnes van entregar la dotació econòmica del premi a Jordi Ros, fundador de Labdoo, per tal que l'organització pugui continuar ajudant a portar l’educació a qualsevol indret del planeta.
El treball guanyador "Un ordinador, un futur"
El guardó té el suport de l’ONG Educo i va ser lliurat en el marc de la XIV Trobada Estatal d’Aprenentatge-Servei 2021 a Alcalá De Henares.
El jurat va mostrar “entusiasmat amb el projecte per la seva qualitat educativa i el seu impacte social i comunitari”.
El premi va significar un "abans" i un "després" respecte a la promoció de Labdoo i de com treballem el projecte a l'escola. Entrevistes, tallers, webinars, reportatges a TV i altres formes de promoció no s'han aturat des d'aleshores.
RECONEIXEMENTS
En nom de l’equip Labdoo Global, ens plau molt gratament fer-vos present aquest certificat de reconeixement per la tasca tan inspirant que feu tant a Catalunya com arreu del món.
Aquest certificat ha estat dissenyat per la Janice Wong de l’equip Labdoo de Nova Zelanda.
Reconeixement de Labdoo a l'escola per la seva contribució a millorar l'educació arreu del món i per la seva participació en el Congrés Mundial celebrat a Barcelona.